Taiteelliset työt nyt

2023-2024

Kuuntelemisen taito


Minkälainen maailma olisi, jos kuuntelisimme toisiamme?

Kuuntelemisen taito on kirja suomalaisista ammattikuuntelijoista ja miehestä, joka päätti opetella kuuntelemaan.

Teen matkan kuuntelemisen ja kuulluksi tulemisen maailmaan. Etsin keinoja, joilla herkistyisin itse kuuntelemaan ja haastattelen ihmisiä, jotka ovat työssään ja elämässään opetelleet erilaisia tapoja kuunnella. 

Sairaalaklovni, joka ei saa fyysisesti koskettaa potilaita, ottaa potilaat syleilyynsä kuuntelemalla. Rikostutkija antaa kuuntelemalla turvaa ja rakentaa luottamuksellista suhdetta rikollisiin, uhreihin ja omaisiin. Eläinten turvakodin johtaja kuuntelee kodittomia ja kaltoinkohdeltuja eläimiä. Heidän tarinoidensa kautta avautuu näkymä maailmaan, jonka jännitteet ovat ratkottavissa kuuntelun keinoin.

Teos ilmestyy tammikuussa 2024 Into Kustannuksen julkaisemana. Sen toteuttamista ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto, Suomen Tietokirjailijat ry ja Taiteen edistämiskeskus. 

Epävarmuudesta


Kirjoitan kirjallista teosta epävarmuudesta, ei-tietämisestä ja katsomisesta. Kirja päättää kolmiosaisen sarjan, jonka aiempia osia ovat Miehen kosketus (Gummerus 2020) ja Kuuntelemisen taito (Into 2024).

Teoksella ei ole vielä julkaisuajankohtaa.